accesskey_mod_conten
Barra separa capçalera de cos

Procediments, formularis, Oficines i altres gestions amb MUFACE

En les oficines de MUFACE atenem urgències d'assistència sanitària, sense cita,  o, amb cita,  assumptes que no permeten un altre tipus de gestió ( telèfon 060, telèfon servici provincial, email servici provincial, correu postal, seu electrònica o APP),

Per a sol·licitar cita prèvia, entre AQUÏ.

 

  • Adreces d'oficines de MUFACE

    Acordeón de Adreces d'oficines de MUFACE

    Quins són les oficines en les quals puc fer els tràmits de MUFACE?

    Les oficines de MUFACE exigeixen cita prèvia, i solament atenen sense cita urgències d'assistència sanitària o, amb cita, gestions que no poden realitzar-se més que presencialment en l'oficina. Té disponibles el seu correu i el seu telèfon en aquest enllaç: : Oficines dels Serveis Provincials , en horari de 9:00 a 14:00 hores de dilluns a divendres, segons el calendari laboral de cada província. 

    Veus en aquest enllaç com sol·licitar cita prèvia en cada oficina.


    En l'actualitat, és possible la tramitació telemàtica de la major part de les prestacions, sense necessitat de desplaçaments,  a través de la nostra Seu Electrònica.

     

    A més de les oficines d'atenció al públic, existeix alguna oficina on puga realitzar consultes?

    Si, en el Servici d'Informació Teléfonica de l'Oficina d'Informació al Mutualista (OIM), cridant al 060.

    La OIM també disposa d'un formulari de contacte per a informació, consultes i suggeriments. Pot utilitzar-se a través d'Internet o també mitjançant la App per a dispositius mòbils de Muface.

  • Prestacions: tràmits generals

    Acordeón de Prestacions: tràmits generals

    On puc obtenir els impresos de sol·licitud de prestacions?

    Pot descarregar-los de la pàgina web, en l'apartat d'Impresos de la Seu Electrònica o sol·licitar-los en qualsevol Oficina de Muface,truqui per telèfon o escrigui un correu electronico. . També, en la pàgina web, al final de la pàgina de cada prestació específica, figura l'imprès corresponent. Les prestacions més demandades poden sol·licitar-se per Internet, també des de la  Seu Electrònica

    Per a demanar una prestació quins documents he d'adjuntar a la sol·licitud?

    La documentació a aportar és la que s'indique en cada imprès de sol·licitud. Si es fa per Internet, els documents han d'escanejar-se.

    Quines dades han de figurar en les factures que acompanyen a la sol·licitud de prestacions?

    Les factures deberán  posseir tots els requisits legals, detallar conceptes i preus i incloure  constància del pagament (“vaig rebre o pagat”) o anar acompanyades del corresponent rebut que acredite aquell. En el cas de material ortoprotésico, en les factures ha de figurar sempre el codi del producte.

    Què faig si he perdut la factura?

    Sol·licitar de l'expedidor un duplicat, en el qual figure el literal “Duplicat”.

    Com consulte en quina situació es troba una prestació que he sol·licitat?

    En la nostra Seu Electrònica , o a través de la  Oficina de Muface on va presentar o a la qual va enviar la seua sol·licitud, sempre per correu electrònic o telèfon.

    Quin és el termini general per a sol·licitar una prestació de MUFACE?

    Llevat que es tracte d'una prestació subjecta a convocatòria, en la qual es fixa expressament el termini de presentació de les sol·licituds (beques, dependència, assistencials...), el dret al reconeixement de les prestacions prescriurà als cinc anys, a partir de l'endemà a aquell que tinga lloc el fet causant de la prestació que es tracte. La prescripció s'interromprà, a més de per la reclamació davant la Mutualitat General, per les causes ordinàries establides en l'article 1973 del Codi Civil.

  • Recursos administrativos

    Acordeón de Recursos administrativos

    Recursos administrativos, rectificación de errores y recurso extraordinario de revisión

    ¿Qué decisiones de la Administración Pública pueden recurrir los interesados?
    Las decisiones de los órganos de la Administración Pública (disposiciones, resoluciones y actos administrativos) pueden ser objeto de recurso por los interesados .

    Los recursos administrativos son el de alzada, el potestativo de reposición y el extraordinario de revisión, según establecen los artículos 112 a 126 de la Ley 39/2015 de 1 de octubre , del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Públicas.

    Los interesados también pueden solicitar la corrección de errores materiales, de hecho o aritméticos existentes en los actos administrativos, de acuerdo con el  artículo 109.2 de la Ley 39/2015 .

    Asimismo, pueden solicitar la revisión de oficio de las disposiciones y los actos administrativos nulos, exclusivamente en los casos estipulados en el artículo 106 de la Ley 39/2015 .

    ¿Qué es un recurso de alzada?

    Las resoluciones y determinados actos de trámite (aquellos que deciden directa o indirectamente el fondo del asunto, determinan la imposibilidad de continuar el procedimiento, producen indefensión o perjuicio irreparable a derechos e intereses legítimos) que no ponen fin a la vía administrativa pueden ser recurridos en alzada ante el órgano superior jerárquico del que los dictó.

    Normativa básica: artículos 121 y 122 de la Ley 39/2015(Abre en nueva ventana)

    ¿Qué es un recurso potestativo de reposición?

    Las resoluciones y determinados actos de trámite (aquellos que deciden directa o indirectamente el fondo del asunto, determinan la imposibilidad de continuar el procedimiento, producen indefensión o perjuicio irreparable a derechos e intereses legítimos) que ponen fin a la vía administrativa pueden ser recurridos ante el mismo órgano que los hubiera dictado.

    Normativa básica: artículos 123 y 124 de la Ley 39/2015(Abre en nueva ventana)

    ¿Qué es el recurso extraordinario de revisión?

    Consiste en recurrir, excepcionalmente, los actos firmes en vía administrativa ante el órgano administrativo que los dictó, que también será el competente para su resolución. Para presentar este recurso extraordinario es imprescindible que concurra alguna de las siguientes circunstancias previstas en el artículo 125.1 de la Ley 39/2015 :

    a) Que al dictarlos se hubiera incurrido en error de hecho, que resulte de los propios documentos incorporados al expediente.

    b) Que aparezcan documentos de valor esencial para la resolución del asunto que, aunque sean posteriores, evidencien el error de la resolución recurrida.

    c) Que en la resolución hayan influido esencialmente documentos o testimonios declarados falsos por sentencia judicial firme, anterior o posterior a aquella resolución.

    d) Que la resolución se hubiese dictado como consecuencia de prevaricación, cohecho, violencia, maquinación fraudulenta u otra conducta punible y se haya declarado así en virtud de sentencia judicial firme.

    Normativa básica: artículos 125 y 126 de la Ley 39/2015(Abre en nueva ventana)

    ¿Qué es la rectificación de errores?

    A instancia de los interesados, las Administraciones Públicas podrán rectificar en cualquier momento los errores materiales, de hecho o aritméticos existentes en sus actos, tal y como establece el artículo 109.2 de la Ley 39/2015 .

    ¿Qué es la revisión de oficio de actos nulos?

    Consiste en solicitar la declaración de nulidad de un acto administrativo que haya puesto fin a la vía administrativa o que no se haya recurrido en plazo, exclusivamente en los supuestos previstos en el artículo 47.1 de la Ley 39/2015 , de 1 de octubre, del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Públicas.

    Normativa básica: artículo 106 y siguientes de la Ley 39/2015(Abre en nueva ventana)

    ¿Cómo presento estos recursos y solicitudes en MUFACE?
    Cualquier persona que desee interponer ante MUFACE un recurso de alzada, un recurso de reposición o un recurso extraordinario de revisión, así como una solicitud de rectificación de errores o de revisión de oficio de actos nulos, deberá presentar el correspondiente escrito, firmado, y la documentación anexa que proceda por una de las vías siguientes:

  • Reclamaciones de responsabilidad patrimonial

    Acordeón de Reclamaciones de responsabilidad patrimonial

    ¿Qué son las reclamaciones por responsabilidad patrimonial de la Administración?

    La reclamación por responsabilidad patrimonial consiste en solicitar una indemnización por toda lesión que los particulares sufran en sus bienes y derechos, salvo en los casos de fuerza mayor.

    La lesión debe ser consecuencia del funcionamiento normal o anormal de los servicios públicos y el daño ha de ser efectivo, evaluable económicamente e individualizado en relación con una persona o grupo de personas que no tengan el deber jurídico de soportarlo.

    ¿Dónde se regulan estas reclamaciones?

    Los principios que rigen la responsabilidad patrimonial de las Administraciones Públicas están contenidos en los artículos 32 a 37 de la Ley 40/2015 , de 1 de octubre, de Régimen Jurídico del Sector Público.

    El procedimiento administrativo relativo a la responsabilidad patrimonial es una especialidad del procedimiento administrativo común regulado en la Ley 39/2015 de 1 de octubre , del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Públicas.

    ¿Cómo presento una reclamación patrimonial en MUFACE?

    Cualquier persona que desee interponer ante MUFACE una reclamación por responsabilidad patrimonial deberá presentar el correspondiente escrito, firmado, y la documentación anexa que proceda por una de las vías siguientes:

  • Canvi de domicili

    Acordeón de Canvi de domicili

    Com puc comunicar un canvi del domicili?

  • Vida laboral

    Acordeón de Vida laboral

    En el seu moment vaig ser funcionari i cotitzava a MUFACE però, en la meua Vida Laboral de la Seguretat Social, no apareixen aquests anys de servei. On he d'acudir per a solucionar aquest tema?

    El concepte de Vida laboral no existeix en el règim especial de la Seguretat Social dels Funcionaris Civils de l'Estat. 

    El document que acredita els serveis prestats com a funcionari públic, en els diferents cossos i escales de l'Administració, és el certificat de serveis prestats que emeten les unitats de personal corresponents. En aquest certificat consten els anys i el cos als quals s'ha pertangut en cada període i haurà de sol·licitar-ho en la Unitat de Personal de la seua destinació com a funcionari. En el cas que la situació del funcionari siga diferent de la de Servei Actiu, la certificació haurà de ser sol·licitada a la Direcció general de la Funció Pública per als Cossos Generals i Escales Interdepartamentals, i al Ministeri d'adscripció si es tracta de Cossos Especials.